27 februari 2015

Ministerie ziet BudgetRijwoning Boekel als voorbeeld heel Nederland

Terug

Woensdag kwam een delegatie van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de Vereniging van Kleine Kernen op werkbezoek bij de onlangs opgeleverde BudgetRijwoningen in Boekel. Wethouder Ted van de Loo organiseerde een bijeenkomst om de totstandkoming en samenwerking rondom dit betaalbare woningbouwproject te laten zien. De woningen zijn ontwikkeld en gebouwd vanuit het concept BudgetRijwoning van Hendriks Coppelmans. Het proces in Boekel sprak de gasten aan en werd gezien als landelijk voorbeeld hoe je efficiënt kunt samenwerken.

Het concept BudgetRijwoning typeert zich door lage kosten, korte bouwtijd en een uitgekiende indeling. Het is een doordacht concept dat corporaties en beleggers in staat stelt betaalbare huurwoningen te verhuren, en gemeenten de kans geeft hun gronden te verkopen in de sociale sector.

Flexibel proces

Naast een innovatief bouwconcept is een flexibel gemeentebeleid cruciaal voor een snelle invulling van bouwplannen. Ted van de Loo: “Dit project is daarvan een succesvol voorbeeld. De negen huurwoningen pasten net niet binnen de plannen. Samen met Hendriks Coppelmans hebben we adequaat gehandeld om ze toch in te passen. Daarbij kwamen we van beide kanten snel tot resultaat. Dankzij het flexibele bouwconcept en het inschakelen van een belegger die de woningen verhuurt, en de gemeente Boekel met het verlenen van een omgevingsvergunning. Snel schakelen, dat typeert ons.” Aldus Ted van de Loo. ” We hebben ondernemende ambtenaren die meedenken, maar ook beperkingen durven aan te geven. Dat verwacht ik ook van onze partners, zoals Hendriks Coppelmans. In dit project kwamen al onze sterke punten prachtig samen. Logisch, want we delen hetzelfde doel.”

Voorbeeld

Volgens Erik van de Eijnden van het Ministerie en Harrie van der Loo van de Vereniging van Kleine Kernen is het proces en de samenwerking tussen Hendriks Coppelmans en Gemeente Boekel een voorbeeld voor heel Nederland. “Door in te spelen op de marktbehoefte en dienstbaar te zijn over de wensen van de burgers kon het doel van betaalbaar wonen verwezenlijkt worden. De flexibele opstelling van de gemeente en marktpartij speelden hierbij een grote rol.”

Wilt u meer weten over de BudgetRijwoning, dan kunt u contact opnemen met René Beks via 0413-264833 / rene.beks@hendrikscoppelmans.nl of zie:
https://www.hendrikscoppelmans.nl/specialismen-concepten/ontwikkeling/budgetwoning/

Bezoek aan de Budgetrijwoningen in Boekel

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling