16 september 2022

Kopers Astrid en Lex hijsen vlag in top bij Kloosterveldt

Terug

Donderdag 15 september vierden we een feestje op de bouw van Kloosterveldt in Veghels Buiten. Nadat in juni het hoogste punt bereikt was bij de huurwoningen, bereikten we deze mijlpaal nu bij de 14 koopwoningen. Toekomstige bewoners Astrid en Lex gingen de steiger op en hesen de vlag bij hun woning en voor alle kopers was er een fles bubbels met gepersonaliseerd etiket.
Dankzij goed teamwork ligt de bouw perfect op schema. De eerste huurwoningen in Kloosterveldt worden naar verwachting eind dit jaar opgeleverd. Daarna volgen de koopwoningen. Inmiddels zijn ook de drie landhuizen verkocht en de bouw daarvan start in oktober. Na de zomer van 2023 zijn alle woningen in het plangebied klaar.

Monumentale waarde

Kloosterveldt is een wijk met 56 woningen en 20 appartementen. De opzet en architectuur van Kloosterveldt is bijzonder. Het doet denken aan een klooster. Met bebouwing in een carrévorm. Daaromheen een aaneenschakeling van verschillende woningtypes in de sfeer van een Begijnhof. En naar de buitenrand meer openheid met woningen op ruimere kavels. Daar tussenin ligt een groene zone (de kloostertuin) met ruimte voor spelen, ontmoeting en parkeren. De architectuur is al net zo bijzonder en heeft monumentale toekomstwaarde. Zo zijn de twee-onder-een-kapwoningen met een ‘kloostermuur’ aan elkaar verbonden. Met fraaie onderdoorgangen die naar de opritten leiden.

Mix voor alle doelgroepen in huur en koop

Kloosterveldt bestaat uit een mooie mix van woningtypes: vrijstaand, twee-onder-een-kap, levensloopwoningen, rijwoningen en appartementen. In zowel koop (17) als sociale huur (32) en vrije sector huur (27). Daarmee sluit het helemaal aan bij de beleidslijn van de rijksoverheid dat streeft naar gevarieerde woongebieden voor een mix van doelgroepen. Met recht een wijk van de toekomst dus.

Meer informatie?  Kijk op www.kloosterveldt.nl.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling