26 mei 2021

Kans voor jongeren op betaalbaar appartement in hartje Helmond

Terug

De bouw van de 44 sociale huurappartementen van woningcorporatie Woonbedrijf aan Kerkstraat Zuid in Helmond is gestart. Ze zijn bestemd voor jonge starters op de woningmarkt, die het fijn vinden om in de levendige stad te wonen. Dichtbij winkels, restaurants en cafés, station en theater. Als alles volgens planning verloopt zijn de woningen in het voorjaar van 2022 klaar. Wij ontwikkelden en bouwen de appartementen.

Verhuur start eind september

Woonbedrijf verhuurt de appartementen aan jongeren die starten op de woningmarkt, in de leeftijd van 23 tot en met 27 jaar. Alle bewoners krijgen een tijdelijk ‘jongerencontract’. Dat betekent dat je daar maximaal vijf jaar kunt wonen. Je behoudt je inschrijfduur, zodat je makkelijk kunt doorstromen naar een andere huurwoning van een woningcorporatie. Woonbedrijf biedt de appartementen eind september 2021 aan via www.wooniezie.nl. De huurprijs (zonder servicekosten inclusief parkeerplaats) is minder dan €633,00 per maand, dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk.

Marieke Franken, directeur Woonbedrijf: “Woonbedrijf realiseert aan de Kerkstraat Zuid goede, betaalbare huurwoningen voor startende jongeren in het hart van Helmond. Met dit appartementengebouw dragen we bij aan de levendigheid van dit deel van centrum en bieden we jongeren een mooie kans door ze een betaalbare woning te bieden.”

Compact appartement dichtbij alle voorzieningen

Het woongebouw telt straks vier etages met elk elf appartementen in drie verschillende typen. Er is een lift aanwezig. Alle appartementen hebben één slaapkamer, een woonkamer met open keuken, badkamer en installatieruimte. Ze hebben vanzelfsprekend gasloze installaties en energielabel A++. De appartementen op begane grond hebben een klein terras dat uitkomt op het binnenterrein. De woningen op de verdiepingen erboven hebben een zogenaamd Frans balkon. Dat wil zeggen dat er naar binnen draaiende deuren zijn, die je open kunt zetten. Maar er is geen balkon waar je op kan zitten.

Op het binnenterrein komen parkeerplaatsen, voor elk appartement één, de fietsenberging en de containerruimte. Het binnenterrein is via een onderdoorgang met slagboom aan de Zuid Koninginnewal te bereiken.

Aan de oostkant van het binnenterrein (Zuid Koninginnewal) realiseert Hendriks Coppelmans ook vier stadsvilla’s Aan ’t hof van Helmond (koop).

Appartementen Kerkstraat Zuid Helmond Woonbedrijf

44 appartementen Kerkstraat Zuid Helmond

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling