8 juni 2016

‘Isidorushoeve is schot in de roos voor starters en huurders’

Terug

Betaalbaar wonen in een fraaie woning op een prachtige locatie: het project Isidorushoeve in Beek en Donk bewijst dat het kan. Hier komen 28 betaalbare BudgetRijwoningen® in de sociale koop en middeldure huur. Wij wisten met dit bouwplan de gemeente Laarbeek te overtuigen en haar inwoners te raken. Al snel na de eerste presentatie kon in De Beekse Akkers de schop in de grond. Binnen uitbreidingswijk De Beekse Akkers in Beek en Donk zoekt de gemeente Laarbeek naar bouwplannen en initiatieven die elkaar versterken. “We streven naar een gevarieerde wijk, met woningen die aansluiten op de woonbehoefte van alle doelgroepen”, vertelt Frans van Zeeland, wethouder van de gemeente Laarbeek. “Een wijk met een groen, open en dorps karakter, met ruimte voor sociale en middeldure huurwoningen, koopwoningen voor starters, seniorenwoningen en particuliere kavels. Bouwen naar behoefte dus, om maatwerk te leveren voor onze inwoners.”

Inspelen op nieuwe ontwikkelingen

Al meteen na de eerste presentatie van Isidorushoeve was de belangstelling enorm. “Een schot in de roos voor starters in onze gemeente”, aldus Frans van Zeeland. “De eerste tien betaalbare starterswoningen waren in een mum van tijd verkocht. Omdat de vraag zo groot was, hebben we samen met Hendriks Coppelmans van de achttien geplande huurwoningen nog eens twaalf starterskoopwoningen gemaakt. Precies wat we zoeken: een partner die snel kan schakelen, inspeelt op nieuwe ontwikkelingen, en de lat hoog legt op beeld en kwaliteit. Hun Budgetwoning- concept past daar uitstekend bij en biedt woningzoekenden een oplossing op korte termijn.”

Slim bouwen met prefab houtconstructies

Bij de bouw van de 28 woningen in Beek en Donk maken wij gebruik van prefab houtconstructiegevelelementen. De houtskeletbouwwanden voor de voor- en achtergevels worden tot in detail uitgewerkt in 3D BIM, en onder ideale omstandigheden gefabriceerd in onze eigen FSC-gecertificeerde houtconstructiefabriek. Een snelle, duurzame en efficiënte bouwmethode die past in de ontwikkeling van bouwen naar assembleren. Het grote voordeel: op de bouwplaats staan de gevels, inclusief kozijnen, direct op de juiste plek. En dat geldt ook voor de op maat gemaakte dakelementen. Bovendien profiteren de bewoners na oplevering van een hogere isolatiewaarde en een gezond en aangenaam binnenklimaat.

Voor meer informatie over het project kijk op: www.deIsidorushoeve.nl

type Middenakkerdreef

type Ter Lijnden

type Ter Lijnden

Prefab houtconstructies: lekker snel

Prefab houtconstructies: lekker snel

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling