30 maart 2022

Hoogste punten bereikt bij nieuwbouw Zuid Koninginnewal en Kerkstraat Zuid in Helmond

Terug

In hartje Helmond realiseren we 48 nieuwbouwwoningen. Een bijzonder project, want het zijn eigenlijk twee projecten op één bouwplaats. Aan Kerkstraat Zuid realiseren we 44 sociale huurappartementen voor woningcorporatie Woonbedrijf. Aan de andere kant van de bouwplaats, aan Zuid Koninginnewal, realiseren we vier koopwoningen ‘Aan ’t hof van Helmond’ in eigen beheer. Alle woningen hebben inmiddels het hoogste punt bereikt.

Hoogste punten bereikt

De bouw van zowel de huurappartementen als de stadsvilla’s in mei 2021 gestart. De appartementen bereikten in december 2021 hun hoogste punt. De stadsvilla’s bereikten hun hoogste punt medio februari. Naar verwachting worden alle woningen in het project voor de zomer van 2022 opgeleverd.

Verschillende woningen en doelgroepen

De sociale huurappartementen van Woonbedrijf zijn bestemd voor 1 of 2 personen. Ze hebben één slaapkamer, een compacte keuken, woonkamer, badkamer en een installatieruimte. Belangrijk bij deze woningen is de betaalbaarheid. De huurprijs ligt dan ook onder de toeslaggrens, waardoor huurtoeslag aanvragen mogelijk blijft.
De koopwoningen zijn eengezinswoningen. Drie van de vier woningen hebben vier woonlagen, de vierde heeft drie woonlagen en een entree op de begane grond. Tussen de appartementen en de koopwoningen ligt een binnengebied, met de bergingen en parkeerplaatsen voor de toekomstige bewoners.

De stadvilla’s zijn inmiddels verkocht, de appartementen zijn verhuurd.

appartementen Kerkstraat Zuid Helmond

De achterzijde van de appartementen aan Kerkstraat Zuid

stadsvilla's koopwoningen Zuid Koninginnewal Helmond

De achterzijde van de stadsvilla's aan Zuid Koninginnewal

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling