13 oktober 2014

Hoogste punt bereikt bij tweede fase woonzorgcentrum Berlerode

Terug

Het hoogste punt bij de tweede fase van het Berlicumse woonzorgcentrum Berlerode is bereikt. Tijdens een feestelijke bijeenkomst hees wethouder Ed Mathijssen afgelopen vrijdag de vlag in top. “De afronding van het woonzorgcentrum is een belangrijke stap in de herinrichting van het gebied tussen Schoolstraat en Kloosterhof”, stelde de wethouder in zijn toespraak. Hendriks Coppelmans levert de nieuwbouw van Berlerode in 2015 op.

Herontwikkelingsgebied

Het nieuwe woonzorgcentrum aan de Sassenheimseweg ligt in een herontwikkelingsgebied. De gemeente Sint-Michielsgestel heeft de betrokken partijen bij elkaar gebracht en samen onderzoeken zij nu of er een haalbaar plan te realiseren is. Een plein rond de pastorie met woningen en dienstverlenende bedrijvigheid is het vertrekpunt voor dit onderzoek. “Dit project is een mooi begin van de herinrichting van het gebied”, aldus de wethouder bij het hijsen van de vlag.

Heel fijn wonen

Inge Fleischeuer, bestuursvoorzitter van Vivent, gaf in haar toespraak aan zeer tevreden te zijn over het ontwikkel- en bouwproces en de samenwerking met de betrokken partijen de afgelopen jaren. “We hebben bijna tien jaar gewerkt aan de totstandkoming. En kijk eens wat er nu staat!” Haar enthousiasme werd beaamd door een bewoonster. ”Het is hier heel fijn wonen!”, liet zij de genodigden vanaf haar balkon weten. Om de mijlpaal te vieren was er voor alle bewoners vrijdag koffie met gebak.

Twaalf ruime zorgappartementen

De eerste fase van Berlerode werd een jaar geleden opgeleverd. De bewoners wonen sinds november 2013 op hun nieuwe stek. Afgelopen voorjaar startte Hendriks Coppelmans met de tweede bouwfase. Een deel van het oude verzorgingshuis aan de Kerkwijk werd daarvoor gesloopt. In het gedeelte dat nu in aanbouw is, komen twaalf ruime zorgappartementen van ca. 80 m2. Opgeteld bij de al gerealiseerde woonruimten telt Berlerode straks in totaal 51 appartementen en vijf groepswoningen met 40 verpleeghuisplaatsen. In het opgeleverde bouwdeel bevindt zich onder andere ook een restaurant en een ruimte voor dagactiviteiten.

Betrokken partijen

De nieuwbouw komt tot stand door nauwe samenwerking van diverse partijen, verenigd in een stuurgroep. Grondeigenaar Stichting Nieuw Berlerode was in 2005 initiatiefnemer van het plan. Hendriks Coppelmans Bouwgroep heeft het gebouw ontwikkeld en realiseert dit voor woningbouwvereniging Huis & Erf inclusief het bouw- en woonrijp maken. Vivent levert de zorg en huurt het gebouw.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling