18 juni 2020

Hendriks Coppelmans Uden en Hendriks Bouw en Ontwikkeling Oss: na ruim 36 jaar herenigd

Terug

Twee Brabantse bouwgroepen, oorspronkelijk behorend tot het familiebedrijf Hendriks, gaan hun krachten weer bundelen. Vanaf 1 juli 2020 zijn de twee bedrijven herenigd, nadat deze in 1984 waren gesplitst. Beide bouwgroepen zijn vertrouwde namen in de bouwwereld en richten zich op ontwikkelen, nieuwbouw, transformatie, renovatie, onderhoud & beheer en installatie. Hendriks Bouw en Ontwikkeling onderscheidt zich als integrale bouwende ontwikkelaar en Hendriks Coppelmans heeft een sterke positie, specifiek in ‘wonen’. De bedrijven behouden hun zelfstandige bedrijfsvoering, vestigingen en medewerkersteams. De komende maanden wordt bekeken hoe de samenwerking verder vorm zal krijgen. Zeker is dat door kennisdeling en samenwerking de bedrijven hun rol van duurzame en innovatieve koploper gaan uitbouwen.

De aandelenoverdracht van Hendriks Coppelmans Bouwgroep aan Hendriks Bouw en Ontwikkeling resulteert in een groep van bedrijven, met een netto omzet van ca. 135 miljoen en 280 medewerkers. Lambèr Hendriks, algemeen directeur van Hendriks Bouw en Ontwikkeling ziet het als volgt: “Het samengaan van de Hendriks bedrijven is een bijzondere mijlpaal in het bijna 100-jarige bestaan van ons familiebedrijf. De bedrijven en partnerships binnen de totale groep van Hendriks Bouw en Ontwikkeling blijven zelfstandig in de markt, waarbij wij ervan overtuigd zijn, dat de bundeling van visie en kennis nog meer kansen biedt voor de ontwikkeling van innovatieve bouw- en ontwikkelconcepten en duurzame energietoepassingen. Ook voor de medewerkers ontstaan binnen het herenigde familiebedrijf meer mogelijkheden voor individuele ontwikkeling. Samen met Hendriks Coppelmans zijn wij nog beter in staat om onze ambities waar te maken, als integrale ontwikkelaar en bouwer.”

Toekomstperspectief in de familie

Bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling is de vierde generatie directieteamleden aangetreden. De broers Vincent en Michael Hendriks zijn in 2019 medeaandeelhouder geworden, naast Lambèr Hendriks. Het voortbestaan van deze bouwgroep als familiebedrijf is daarmee gewaarborgd.
Hendriks Coppelmans had geen natuurlijke opvolging en voor Bart Hendriks was het dan ook van groot belang om zich tijdig te oriënteren, hoe hij de continuïteit van zijn onderneming kon borgen. Het gewenste toekomstperspectief vond hij in de familie. Bart Hendriks: “Lambèr Hendriks en ik zagen al snel dat onze bedrijven elkaar écht veel te bieden hebben; de bedrijven zijn in hoge mate complementair. Het samenbrengen van de twee bedrijven Hendriks is uniek, omdat hiermee het oorspronkelijke familiebedrijf weer herenigd is. Dat geeft voor ons beiden extra glans aan deze stap.” Vincent Hendriks is vanuit het directieteam van Hendriks Bouw en Ontwikkeling sinds 1 maart 2021 verantwoordelijk voor Hendriks Coppelmans.

Samen verder

Hendriks Bouw en Ontwikkeling omvat de werkmaatschappijen Hendriks Ontwikkeling, Hendriks Bouw, Hendriks Onderhoud, Hendriks Beheer, Schrijvers Technische Installaties (sinds 2022 Hendriks Techniek) en Hendriks Coppelmans Bouwgroep. Groot geworden als lokaal opererend familiebedrijf is Hendriks, met een historie van 100 jaar, een begrip in Midden- en Zuid-Nederland. Van ontwikkeling, nieuwbouw, utiliteitsbouw, transformatie en onderhoud & beheer tot aan duurzame oplossingen voor E&W-installatie. De kracht van de groep is dat een integrale projectaanpak wordt geboden. Innoveren staat hierbij steeds centraal; door verder te gaan in de toepassing van nieuwe technieken voor duurzaam bouwen, procesaansturing en energieopwekking.

Lees het interview met Bart, Lambèr, Michael en Vincent in Huisnummer oktober 2020

Bekijk ook deze berichten:

Directiewijziging, februari 2021
Wijziging vestigingslocatie, september 2021

V.l.n.r: Michael, Bart, Vincent en Lamber Hendriks

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling