16 april 2020

Groene buurtwand Geerpark onthuld

Terug

Vandaag ‘onthulden’ we een groene buurtwand voor de bewoners van Geerpark. In deze duurzame wijk in Vlijmen zijn we als ontwikkelaar en bouwer al vele jaren actief en dan is het leuk om wat extra’s te doen. Dit verticale groen in deelgebied Goede Morgen realiseerden we samen met gemeente Heusden, Woonveste en bewonersorganisatie Buurt Bestuurt. Medewerkers van Hendriks Coppelmans bouwden vorige week het hout-metalen geraamte. Vandaag plantten voorzitter van Buurt Bestuurt, Francois, en bewoonster Mariëlle de laatste klimplanten.

Wijk met aandacht voor groen en biodiversiteit

Met de groene buurtwand is weer een groen element toegevoegd aan deze wijk waar toch al veel aandacht is voor natuur in de woonomgeving. Dat zie je bijvoorbeeld aan het centrale park en met de Waterslinger. En ook in de hofjes is aandacht voor groen en biodiversiteit. Dat wordt nu zelfs doorgetrokken tot óp de woning. Naast groen, vind je op de wand ook verschillende accessoires, zoals insectenhotels en vogelkastjes, die extra ondersteuning geven aan de gevarieerde flora en fauna in de wijk. Een groene wand draagt niet alleen bij aan een groene uitstraling en biodiversiteit, het werkt ook geluidsisolerend, temperatuur regulerend, vergroot de bewustwording rondom duurzaamheid, draagt bij aan een betere luchtkwaliteit én mensen die in een groene buurt wonen, voelen zich gezonder.

Steentje bijgedragen

De wand is een mooi voorbeeld van de goede samenwerking en betrokkenheid in Geerpark en staat ook symbool voor de sociale duurzaamheid. Met het idee voor de ‘groene wand’, dat ontstond tijdens een brainstorm met Buurt Bestuurt Geerpark, ging Team Geerpark aan de slag. Het werd uitgewerkt door landschapsarchitect Thomas Jansen en gebiedsarchitect Jeroen Goes. Daarna brachten Geerpark BV (een samenwerkingsverband van Hendriks Coppelmans Ontwikkeling en Janssen de Jong Projectontwikkeling), gemeente Heusden en Woonveste de plannen in praktijk. Buurt Bestuurt en de bewoonster van de woning met de wand gaan het verticale groen gezamenlijk onderhouden.

Kleine onthulling

Donderdag 16 april werden de laatste planten geplant door de voorzitter van Buurt Bestuurt, Francois, en bewoonster Mariëlle. Uiteraard op gepaste afstand en helaas zonder onthulling samen met de buurt. Zodra het weer kan, vieren we samen met Buurt Bestuurt en bewoners van Geerpark alsnog de extra biodiversiteit in Geerpark! Kom dan gerust ook een kijkje nemen en ontdek wat er aan de zijkant achter het kleine deurtje schuilgaat.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling