5 oktober 2016

Geerpark Vlijmen toont lef met 205 NOM-woningen

Terug

Op dinsdag 4 oktober, de dag dat ook het klimaatakkoord definitief werd, ondertekenden de gemeente Heusden, wooncorporatie Woonveste, ontwikkelaars Hendriks Coppelmans Bouwgroep en Janssen de Jong Projectontwikkeling de contracten voor de realisatie van 205 nul-op-de-meterwoningen in Geerpark Vlijmen. Woningen zonder energierekening. In het gebied tussen Morgen I en het wijkpark komen 71 huurwoningen voor Woonveste en 134 koopwoningen: hoek- en tussenwoningen, twee-onder-eenkappers, patiowoningen en vrijstaande woningen. De realisatie van het hart van de wijk is een grote stap in de ontwikkeling van Geerpark. Ook de aanleg van het park en het laatste deel van de waterslinger staan gepland de komende periode.

Start verkoop najaar

De woningen gaan naar verwachting in het najaar van 2016  in verkoop. Start verhuur is in de 2e helft van 2017. Geïnteresseerden kunnen de Facebookpagina van Geerpark in de gaten houden voor nieuws rondom de verkoop. Informatie over de huurwoningen volgt ook via Facebook en www.geerpark.nl. De eerste werkzaamheden voor de nieuwbouw starten in het voorjaar van 2017. Na deze 205 woningen start de ontwikkeling van de 50 woningen door Van de Ven Bouw en Ontwikkeling uit Tilburg. Ook Van de Ven tekende hiervoor op 4 oktober een contract. Verwachting is dat eind 2019 Geerpark 255 nieuwe woningen en nieuwe natuur rijker is.

Geerpark: duurzame wijk

Geerpark ligt aan de westrand van het dorp Vlijmen en ontwikkelt zich stap voor stap tot een ruime en groene wijk. Een wijk gebouwd met eerlijke materialen, waar ruimte is voor natuur, biodiversiteit én voor grote plannen. Waar landschap, stedenbouw, architectuur en duurzaamheid samenkomen in één aantrekkelijke woonwijk.

Met een groen hart

Het gebruik van duurzame materialen versterkt het unieke karakter van Geerpark. Dat geldt ook voor de waterslinger die de wijk doorkruist en de verschillende hoven en buurten met elkaar verbindt. Met zijn natuurvriendelijke oevers en rietkragen is de waterslinger een buffer en afvoer van regenwater. Samen met de houtwallen uit het oorspronkelijke Vlijmense landschap komt het samen in het groene hart van de wijk. Het park van 4 hectare is de plek waar mensen kunnen wandelen, spelen, sporten en tuinieren.

In Geerpark word je omringd door het groen. Het is een heerlijke plek om thuis te komen na een drukke dag werken. Of om lekker te wandelen, ontspannen en de natuur te ontdekken, in en om de wijk. Kinderen struinen over het Laarzenpad, zoeken beestjes in de Waterslinger en snoepen van het fruit uit de boomgaard. Spelen is er een echt avontuur. Geerpark is geen gewone woonwijk. Maar één van de meest duurzame van Nederland en 100% elektrisch. De woningen zijn comfortabel en energiezuinig, met mooie duurzame materialen en zonnepanelen op het dak. Volledig gebouwd voor de toekomst. Met voorzieningen dichtbij, in het dorp Vlijmen en in Den Bosch om de hoek. De eerste bewoners voelen zich er al helemaal thuis, samen in een hofje of vrijer op een zelfbouwkavel. Meer weten over Geerpark? Kijk op www.geerpark.nl.

ondertekening Foto: Rob van Berkel

ondertekening Foto: Rob van Berkel

Foto: Maikel Samuels

Foto: Maikel Samuels

Ondertekening Foto: Rob van Berkel

Ondertekening Foto: Rob van Berkel

Rene Beks ondertekent namens Hendriks Coppelmans Foto: Rob van Berkel

Rene Beks ondertekent namens Hendriks Coppelmans Foto: Rob van Berkel

Foto: Maikel Samuels

Foto: Maikel Samuels

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling