10 mei 2016

FSC-certificaat hernieuwd

Terug

Hendriks Coppelmans heeft haar FSC®-certificering hernieuwd. Een extern bureau heeft de processen binnen het bedrijf onlangs gecontroleerd en geconstateerd dat alles prima in orde is. FSC is het enige wereldwijd gesteunde keurmerk dat garandeert dat hout niet afkomstig is uit bedreigde oerbossen. Hendriks Coppelmans heeft het certificaat al sinds 2004 en was daarmee een van de eersten in de branche. De certificering heeft betrekking op de Chain-of-Custody (CoC) en garandeert aantoonbare duurzame houtlevering voor de hele keten van producent tot bouwtoepassing. FSC wordt ondersteund door onder andere WNF, Novib en Greenpeace.

Gewoon doen!

Gebruik van hout uit verantwoord beheerde bossen is in opmars. Ook in de bouwsector. ”Toepassing van FSC-hout in ons vak is heel goed mogelijk. Dat moet je dan ook gewoon doen”, vindt directeur Bart Hendriks. “Steeds meer opdrachtgevers vragen erom maar ook als projectontwikkelaar nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid door consequent te kiezen voor FSC-hout. De FSC-certificering maakt deel uit van ons pro-actieve beleid op gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Eind 2012 hebben we hiervoor het certificaat ‘MVO-prestatieladder’ behaald.”

Garantie

FSC staat voor Forest Stewardship Council (Raad voor Goed Bosbeheer), een onafhankelijke organisatie, zonder winstoogmerk, die via een certificeringsysteem probeert de organisatie de kap van waardevolle bossen een halt toe te roepen. Het keurmerk begint bij controle van de bosbouw en volgt daarna de hele keten met behulp van een specifiek nummer, zodat de herkomst van een houtproduct altijd terug te leiden is.

Meer weten over ons beleid duurzaam ondernemen? Kijk dan hier.

FSC-certificaat hernieuwd

FSC-certificaat hernieuwd

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling