17 februari 2022

Fonds Cohesie steunt Stichting Woonkompas en Woongroep Uniek

Terug

Stichting Woonkompas uit Etten-Leur en Woongroep Uniek uit Uden waren dit jaar de gelukkige ontvangers van een financiële bijdrage van ons goededoelenfonds Cohesie. Ons maatschappelijk fonds ondersteunt jaarlijks projecten die bijdragen aan een ‘geweldige leefomgeving’. Zo helpen we de projecten een stapje verder. Op donderdag 17 februari werden de bedragen bekend gemaakt. Stichting Woonkompas ontving een bedrag van € 3.120,- en Woongroep Uniek mocht € 4.600,- in ontvangst nemen. De cheques werden overhandigd door Lambert van Nistelrooij, lid van het comité van aanbeveling.

Uit de projecten die bij Fonds Cohesie werden aangemeld koos het comité van aanbeveling eind 2021 twee projecten. Relaties en medewerkers van Hendriks Coppelmans mochten namens het fonds stemmen op hun favoriete project. Iedere stem was € 20,- waard.

Samen genieten in de belevingstuin

Stichting Woonkompas is bezig met de bouw van een wooncomplex, bestemd voor 13 jongvolwassenen met een beperking in het autistisch spectrum. De jongeren hebben behoefte aan structuur en een prikkelarme omgeving, maar ook socialisering is belangrijk. De stichting wil bij het complex graag een belevingstuin inrichten voor de jongeren, waar milde prikkels ontstaan in de vorm van bijvoorbeeld geur, geluid of aanraking. Daarbij zouden ze ook graag een groot prikkelarm terras realiseren. Met hulp van vrijwilligers worden de jongeren betrokken in het tuinonderhoud en gestimuleerd om te bewegen en zich te begeven onder de mensen.

Generaties bijeenbrengen: samen koken en eten

Woongroep Uniek is een woonvoorziening voor 11 jongvolwassen vrouwen. Zij hebben een licht verstandelijke beperking, en sommigen hebben daarnaast een stoornis in het autistisch spectrum. Met hun project Uniek aan tafel met de buren willen zij verbinding leggen met de buurtbewoners door regelmatig samen te koken en te eten. Hun zichtbaarheid en interactie met de buren zorgt dat zij onderdeel worden van het dagelijks leven in de buurt. De stichting wil beide generaties graag bijeenbrengen, met als doel de kennis, kunde en ervaring van de omwonenden in te zetten bij de verdere ontwikkeling van hun dochters.

Wonen geweldig maken

Fonds Cohesie werd in 2002 door Hendriks Coppelmans opgericht. De Udense bouwer en ontwikkelaar is dagelijks actief in de woon-, werk- en leefomgeving van mensen en draagt daarom graag een extra steentje bij aan initiatieven die wonen geweldig maken. Fonds Cohesie maakt deel uit van een actief mvo-beleid. Als een van de eerste bouwondernemingen in Nederland is Hendriks Coppelmans hiervoor sinds 2013 gecertificeerd.

Ga voor meer informatie en aanmelding van goededoelenprojecten naar www.fonds-cohesie.nl.

Fonds Cohesie Stichting Woonkompas Etten-Leur

Stichting Woonkompas

Fonds Cohesie Woongroep Uniek Uden

Woongroep Uniek

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling