22 januari 2021

Fonds Cohesie steunt Radboudumc Amalia kinderziekenhuis en Stichting De Vinkelse Molen

Terug

Het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis uit Nijmegen en Stichting de Vinkelse Molen uit Vinkel waren dit jaar de gelukkige ontvangers van een financiële bijdrage van ons goededoelenfonds Cohesie. Het maatschappelijk fonds van bouwgroep Hendriks Coppelmans uit Uden ondersteunt jaarlijks projecten die bijdragen aan een ‘geweldige leefomgeving’. Zo helpt de bouwgroep de projecten een stapje verder. Op vrijdag 22 januari werden de bedragen bekend gemaakt. Stichting De Vinkelse Molen ontving een bedrag van € 3.220,- en het Amalia kinderziekenhuis mocht € 4.560,- in ontvangst nemen.

Uit de projecten die bij Fonds Cohesie werden aangemeld koos het comité van aanbeveling eind 2020 twee projecten. Relaties en medewerkers van Hendriks Coppelmans mochten namens het fonds stemmen op hun favoriete project. Iedere stem was € 20,- waard.

Samen spelen op het plein

Voor kinderen die opgenomen zijn in het Amalia kinderziekenhuis is dit hun tijdelijke woonomgeving. Vaak kunnen zij langere tijd niet naar buiten en zijn ze aangewezen op de speelmogelijkheden binnen. Daarom tovert het Amalia kinderziekenhuis een grote, klinische ruimte om tot een groen speelplein. Met een digitale vijver, waar ze hun zelf getekende vissen in kunnen laten zwemmen. Deze vijver stimuleert kinderen die mobiel zijn om naar het speelplein te gaan, waardoor ze in beweging komen en worden afgeleid. En dat is goed voor hun herstel, spieren en conditie.

Niet alleen een molen

Na 10 jaar hard werken door ruim 140 vrijwilligers is het gelukt: de Vinkelse molen De Zwaan is terug aan de horizon van het dorp. De molen is een warme ontmoetingsplek voor Vinkel en omgeving. Mensen komen samen in de kringloopwinkel of voor een kop koffie Onder de Meule, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Het molenterrein moet nog worden ingericht. Bijvoorbeeld met een groentetuin om de jeugd te leren over het ontstaan van ons voedsel, maar ook met aankleding, zoals bankjes. Zo wordt de molen echt een ontmoetingspunt voor jong en oud.

Wonen geweldig maken

Fonds Cohesie werd in 2002 door Hendriks Coppelmans opgericht. De Udense bouwer en ontwikkelaar is dagelijks actief in de woon-, werk- en leefomgeving van mensen en draagt daarom graag een extra steentje bij aan initiatieven die wonen geweldig maken. Fonds Cohesie maakt deel uit van een actief mvo-beleid. Als een van de eerste bouwondernemingen in Nederland is Hendriks Coppelmans hiervoor sinds 2013 gecertificeerd.

Ga voor meer informatie en aanmelding van goededoelenprojecten naar www.fonds-cohesie.nl.

Fonds Cohesie cheque Stichting De Vinkelse Molen

Jan van der Lee (Stichting De Vinkelse Molen) met de cheque van Fonds Cohesie voor “De Zwaan”

Fonds cohesie cheque Amalia kinderziekenhuis

Karin van den Wijngaard (fondsenwerver) en prof. dr. Paul Smits (directeur Amalia kinderziekenhuis) met de cheque van Fonds Cohesie

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling