11 februari 2015

Fonds Cohesie steunt natuurspeeltuin en Kamers met kansen

Terug

Natuurspeeltuin De Heikant van stichting Dichterbij in Gennep en het maatschappelijk woonproject Kamers met Kansen van 2Live in Den Bosch ontvingen op dinsdag 10 februari een financiële bijdrage van Cohesie, het goededoelenfonds van Hendriks Coppelmans. De natuurspeeltuin in de wijk Heikant ontving €3.520,-. Kamers met kansen kreeg € 6.560,-. De voorzitter van het comité van aanbeveling van Fonds Cohesie, Paul Rüpp (bestuursvoorzitter Avans Hogeschool en voormalig gedeputeerde) reikte de cheques dinsdag uit aan vertegenwoordigers van de twee goededoelenprojecten.

Natuurspeeltuin voor verdere integratie

In De Heikant in Gennep wonen mensen met een verstandelijke beperking. Stichting Dichterbij wil met de natuurspeeltuin verdere integratie van haar cliënten in de wijk te bevorderen. De natuurspeeltuin is daarom nadrukkelijk ook bestemd voor andere wijkbewoners, omwonenden en recreanten. De openbare speeltuin krijgt een plek in de centrale groene ruimte in de wijk en is een mooie aanvulling op de reeds geplande investering in de revitalisatie van de natuurwaarden in het gebied, in de vorm van groen, paden en straatmeubilair. De natuurspeeltuin past binnen de visie voor het gebied, die Stichting Dichterbij samen met gemeente Gennep, ontwikkelaar Parkvisie en Stichting Limburgs Landschap ontwikkeld heeft. De plannen omvatten verder nieuwe woningen, zorgeenheden en maatschappelijke voorzieningen.

Toekomst met kansen voor jongeren

Woonproject Kamers met Kansen 2Live biedt plaats aan 20 jongeren in de leeftijd van 17 tot 25 jaar, die door omstandigheden niet bij hun ouders kunnen wonen maar ook nog niet klaar zijn voor een zelfstandig leven. De organisatie biedt deze jongeren een woonvorm met ondersteuning op maat. De jongeren gaan met behulp van individuele coaching op zoek naar werk of opleiding. Ook gaan ze aan de slag met verschillende vaardigheden die nodig zijn om aansluiting met de samenleving te hervinden. Als de jongeren op eigen benen kunnen staan, vliegen ze uit en biedt de organisatie hen gestructureerde nazorg en een persoonlijke begeleider die contact houdt. Zo bouwen de jongeren aan een (nieuwe) toekomst. De kamers en maatschappelijke ruimtes bevinden zich in het gerenoveerde voormalige pension van het Nemiusklooster.

Onderdeel van mvo-beleid

Fonds Cohesie is het maatschappelijk fonds waarmee Hendriks Coppelmans, sinds 2002, jaarlijks goededoelenprojecten ondersteunt die bijdragen aan ‘een geweldige leefomgeving’. Uit de aangemelde projecten koos het comité van aanbeveling eind 2014 twee goede doelen. Relaties en medewerkers van Hendriks Coppelmans mochten namens het fonds online ieder een gift van € 20,- schenken aan één van de genomineerde projecten. Fonds Cohesie maakt deel uit van een actief mvo-beleid. Als een van de eerste bouwondernemingen in Nederland is Hendriks Coppelmans hiervoor sinds 2013 gecertificeerd.

Ga voor meer informatie en aanmelding van goededoelenprojecten naar www.fonds-cohesie.nl.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling