21 januari 2020

Fonds Cohesie steunt Grote Broer en Zus en Zorgboerderij In het Westen

Terug

Grote Broer en Zus uit Breda en Zorgboerderij In het Westen uit Nijmegen ontvingen op dinsdag 21 januari een financiële bijdrage van goededoelenfonds Cohesie. Ons maatschappelijk fonds ondersteunt jaarlijks projecten die bijdragen aan een ‘geweldige leefomgeving’. Zo helpen we de projecten een stapje verder. De cheques werden dinsdag uitgereikt door Lambert van Nistelrooij, ex-Europarlementariër en lid van het comité van aanbeveling van Fonds Cohesie. Grote Broer en Zus ontving een bedrag van € 3.540,- en de zorgboerderij mocht € 4.100,- in ontvangst nemen.

Uit de projecten die bij Fonds Cohesie werden aangemeld koos het comité van aanbeveling eind 2019 twee projecten. Relaties en medewerkers van Hendriks Coppelmans mochten namens het fonds stemmen op hun favoriete project. Iedere stem was € 20,- waard.

Voor en door jongeren

Grote Broer en Zus uit Breda is een project vóór en dóór jongeren (14 t/m 23 jaar) uit de wijk, om overlast in de wijk te voorkomen. Daarmee dragen ze hun steentje bij en ontwikkelen ze niet alleen de wijk maar ook zichzelf. Het project zorgt ervoor dat jongeren die aan de zijlijn staan weer actief meedoen en een stem krijgen. De kracht van het project is dat de jongeren bepalen wat er nodig is. Zij halen die informatie zelf op in de wijk en komen met een plan. Onlangs zijn ze ook gestart met Kleine Broers en Zussen, voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar. Met de financiële bijdrage kunnen de Broers en Zussen de materialen vervangen die ze bij verschillende activiteiten gebruiken en projectkleding voor de nieuwe groep Kleine Broers en Zussen aanschaffen.

Verbindende schakel

Zorgboerderij In het Westen is de eerste en enige zorgboerderij in Nijmegen. Wekelijks ontvangen zij 40 cliënten (tussen de 18 en 80 jaar) die ze leerzame activiteiten aanbieden. Dat kan een nuttige dagbesteding zijn, maar ook een opleiding of vrijwilligerswerk. Onlangs verhuisde de zorgboerderij naar een grotere locatie, met betere faciliteiten. Hier willen ze graag een marktplein aanleggen, om zo het contact met elkaar en de wijkbewoners te stimuleren. Het plein moet een plek worden waar buitenactiviteiten plaatsvinden of waar samen gegeten kan worden.

Wonen geweldig maken

Fonds Cohesie werd in 2002 door Hendriks Coppelmans opgericht. De Udense bouwer en ontwikkelaar is dagelijks actief in de woon-, werk- en leefomgeving van mensen en draagt daarom graag een extra steentje bij aan initiatieven die wonen geweldig maken. Fonds Cohesie maakt deel uit van een actief mvo-beleid. Als een van de eerste bouwondernemingen in Nederland is Hendriks Coppelmans hiervoor sinds 2013 gecertificeerd.

Fonds cohesie, chequeoverhandiging 2020

Project Grote Broer en Zus, Breda.

Fonds cohesie, chequeoverhandiging 2020

Project Zorgboerderij In 't Westen, Nijmegen.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling