19 mei 2022

Feestelijke opening Samen Wonen project Kruithof in Venray

Terug

Op dinsdag 17 mei was het feest in het Kruithof in Venray. Het woonhofje werd officieel geopend. De bewoners van de 16 woningen hebben er sinds eind 2021 hun nieuwe thuis gevonden. We realiseerden de woningen voor Wonen Limburg. Tijdens de opening werd een naambordje onthuld en corporatiebestuurder Ger Peeters (van Wonen Limburg) overhandigde symbolisch een sleutel aan een van de bewoners.

Samen Wonen concept

Het hofje is gebouwd volgens het Samen Wonen-concept. Dit betekent dat de bewoners vanaf de eerste schetsen betrokken zijn bij de ontwikkeling van het plan. Wonen Limburg vindt het belangrijk dat toekomstige huurders inbreng hebben in het nieuwbouwproject. Zo hebben zij onder andere meegedacht over de uitstraling van de woning. Samen met een hovenier is de gezamenlijke tuin vormgegeven en aangelegd.

Betaalbaar én duurzaam wonen

In het woonhof staan twee verschillende woningtypen: twaalf levensloopbestendige woningen en vier gezinswoningen. De woningen zijn gebaseerd op ons concept (af)TOPwoning, waarbij betaalbaarheid en duurzaamheid centraal staan. Alle woningen zijn gasloos, zeer energiezuinig (nul-op-de-meter) en ze hebben zonnepanelen om een deel van de eigen energie op te wekken. B2 architecten ontwierp de woningen.

Past perfect in onze plannen

“Dit mooie project past perfect in onze plannen om woningzoekenden meer te betrekken bij de voorbereiding van woningbouwplannen. Zodat we beter aansluiten bij de wensen en behoeften die er zijn. Wij ondersteunen dit soort projecten van harte en hopen dit ook in onze andere kernen terug te zien. Ik wens alle nieuwe bewoners heel veel woonplezier met elkaar!”, aldus wethouder Jan Jenneskens van de gemeente Venray.

Bijzondere plek om te wonen

De bewoners hebben elkaar door het Samen Wonen-concept tijdens de voorbereidingen al goed leren kennen. Bewoonster Lien Classens: “Ik heb het als zeer fijn ervaren om er samen proberen uit te komen aangaande wensen van woning en binnenhof, zover dat mogelijk was. Er werd zoveel mogelijk democratisch gekozen. Voor mij heeft dit betekend dat ik met een blij gevoel hier woon, voel me gezien en gehoord, voel me veilig. Al en al een goede keuze geweest. We hebben al een aantal activiteiten achter de rug, oliebollen eten met oudjaar en samen soep eten met nieuwjaarstreffen. In juni is er een BBQ gepland.” De bewoners zetten zich er samen voor in om er een gezellige buurt van te maken waar iedereen zich thuis voelt. Dat zorgt ervoor dat bewoners zich onder andere minder eenzaam voelen of langer thuis kunnen blijven wonen.

Het Kruithof, een bijzondere plek om te wonen.

opening Kruithof Venray

opening Kruithof Venray

opening Kruithof Venray

opening Kruithof Venray

opening Kruithof Venray

opening Kruithof Venray

opening Kruithof Venray

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling