27 maart 2014

Energiezuinig bouwen in Excellent Gebied Geerpark Vlijmen

Terug

Woensdag 26 maart hebben wooncorporatie Woonveste en ontwikkelaar Hendriks Coppelmans de laatste handtekeningen gezet. Ook is de nieuwe website www.geerpark.nl online. Daarmee is alles rond de ontwikkeling van de eerste fase van de nieuwe duurzame wijk in Vlijmen geregeld. Hendriks Coppelmans bouwt 19 EPC-0 en nul-op-de-meter huurwoningen voor Woonveste en ontwikkelt en bouwt daarnaast ook tien energiezuinige koopwoningen. Geïnteresseerden kunnen vanaf nu terecht op de website www.geerpark.nl. De betrokkenen rekenen op veel belangstelling voor de woningen. De verkoop start op 17 mei.

Feestelijk moment

Het was een feestelijk moment woensdagmiddag, toen ook de tweede ontwikkelaar zich officieel aan Geerpark verbond. Bijna tegelijkertijd ging de nieuwe website www.geerpark.nl online. Daarop komt onder meer het complete woning- en kavelaanbod. Ook zijn er koppelingen met social media, waardoor bezoekers eenvoudig naar onder meer de Facebook-pagina van Geerpark kunnen gaan. De nieuwe website onderstreept het vertrouwen dat de gemeente Heusden, Woonveste en de betrokken ontwikkelaars hebben in het plan. Hendriks Coppelmans gaat 10 koopwoningen aan de Wolput, achter het pand Mommersteeg, realiseren. Janssen de Jong tekende eerder al voor 15 koopwoningen aan de Priemsteeg. Kopers kunnen kiezen uit rij-, hoek- en twee-onder-een-kapwoningen in diverse stijlen en prijsklassen. Daarnaast zijn er zelfbouwkavels te koop. Binnenkort komt er meer informatie over de bijeenkomst start verkoop op 17 mei 2014.

Duurzame wijk

Geerpark, waar in totaal zo’n 800 woningen komen, is door het Rijk bestempeld als een van de 19 Excellente Gebieden in ons land. Dit zijn innovatieve nieuwbouwprojecten met zeer energiezuinige woningen. Hierdoor hebben bewoners naar verhouding lage energiekosten. Maar dat niet alleen. Geerpark wordt ook een groene wijk, met relatief weinig bebouwing, een royaal park in het midden en een fraaie waterslinger. “De architectuur is smaakvol en materialen zijn duurzaam”, zegt Daniël Duijvestijn van Woonveste. “Samen met de gemeente Heusden ontwikkelen wij een wijk die staat voor plezierig wonen, ook op de lange termijn.”

Vertrouwen

De ontwikkelaars die invulling geven aan de eerste fase van Geerpark, zijn trots op hun betrokkenheid. “In Geerpark kunnen we een stap verder gaan op het gebied van energie en duurzaamheid”, aldus René Beks, directeur ontwikkeling bij Hendriks Coppelmans. “Wat hier neergezet wordt, is vernieuwend. Daar hebben wij vertrouwen in en daarom investeren we in dit plan.” Ook Joost Engelkes, regiomanager van Janssen de Jong Projectontwikkeling, is enthousiast: “Het is een prachtig plan: landelijk, nabij stedelijke voorzieningen, energiezuinig en nog betaalbaar ook. Ik verwacht dat het veel mensen aanspreekt. Ook de starter die aan het begin van zijn wooncarrière staat.”

Bouw gestart

Intussen wordt er al gebouwd in Geerpark. Direct achter rijksmonument Mommersteeg, aan de Wolput, zijn 36 huurappartementen van Woonveste in aanbouw. Binnenkort start Hendriks Coppelmans hier ook met de bouw van 19 grondgebonden huurwoningen. “Door de zachte winter zijn de appartementen mogelijk al eind dit jaar gereed”, vertelt Daniël Duijvestijn. “Het mooie is dat de eerste fase van Geerpark daardoor heel snel ‘af’ is. Dit blijft geen jarenlange bouwput. Alle woningen in deze eerste fase grenzen aan bebouwd gebied. Hierdoor is ook de bereikbaarheid voor verkeer direct goed.”

Informatie

Meer weten of interesse in de mogelijkheden in Geerpark? Kijk op www.geerpark.nl. Deze nieuwe website bevat actuele informatie over het gebied en binnenkort ook het complete woningaanbod. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je op de website in als geïnteresseerde of volg ons op Facebook en Twitter.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling