13 juli 2021

Energetisch onderhoud aan 123 woningen in Asten en omgeving: ruim over de helft

Terug

In november 2020 begonnen we met energetisch onderhoud aan 123 woningen van woningbouwvereniging Bergopwaarts. Deze woningen, verspreid over de dorpen Asten, Helenaveen, Heusden, Liessel, Neerkant en Vlierden, maken hiermee een flinke verduurzamingsstap. Inmiddels hebben we onderhoud gepleegd bij 80 van de 123 woningen.

No-regret aanpak
Het energetisch onderhoud bestaat uit een dakrenovatie, inclusief asbestverwijdering, dakisolatie en het plaatsen van zonnepanelen. Daarnaast vervangen we de dakpannen, dakgoten en regenpijp en verwijderen we de schoorstenen. Ook verbeteren we de gevel door middel van een spouwmuurisolatie. Waar nodig pakken we het voegwerk aan en vervangen we enkelglas voor isolatieglas.

Met deze no-regret aanpak combineren we renovatie, energetische verbetering en asbestsanering. Maatregelen waar je geen spijt van krijgt door in één keer te investeren en daar direct resultaat voor terug te krijgen. Én de bewoner heeft maar één keer last van de werkzaamheden.

Deze maatregelen hebben invloed op de woonlasten, de woning vraag minder warmte en wekt zelf energie op, waardoor de bewoner direct bespaart op de energiekosten

Energetisch Onderhoud Bergopwaarts

Energetisch Onderhoud Bergopwaarts

Energetisch Onderhoud Bergopwaarts

Energetisch Onderhoud Bergopwaarts

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling