25 mei 2018

Els Aarts-Engbers in jury goededoelenfonds Cohesie

Terug

Ons maatschappelijk fonds Cohesie keert elk jaar in december geld uit aan goededoelenprojecten die de leefomgeving verbeteren. Dat doen we al sinds 2002, onder toezicht van het onafhankelijke comité van aanbeveling, gevormd door Lambert van Nistelrooij en Paul Rüpp. Laatstgenoemde draagt het stokje nu over aan Els Aarts-Engbers, voormalig wethouder in Breda en Tilburg.

Na een periode van zestien jaar neemt Paul Rüpp in goed overleg afscheid van het comité. Hierdoor ontstaat ruimte voor een nieuw lid. Een rol die op het lijf is geschreven van Els Aarts-Engbers: een maatschappelijk bestuurder in hart en nieren.

‘Burgerinitiatieven verdienen steun’

Els Aarts-Engbers herkent zich volledig in het maatschappelijk belang van fonds Cohesie. “Ik ben al bijna dertig jaar sterk betrokken bij de ontwikkeling van wonen en zorg. Door de transitie van aanbod- naar vraaggerichte ondersteuning, is het meer dan ooit belangrijk om burgerinitiatieven te steunen. Op wijkniveau creëren deze projecten een wisselwerking tussen buurtbewoners en kwetsbare groepen. Die verbinding is nodig in onze participatiemaatschappij. Elkaar versterken, daar draait het om. Daar sluit het fonds Cohesie mooi op aan.”

Meer weten over ons goededoelenfonds of een maatschappelijk project aanmelden? Kijk op www.fonds-cohesie.nl.

Els Aarts-Engbers

Els Aarts Engbers

Lambert van Nistelrooij

Logo Fonds Cohesie

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling