29 april 2013

Eerste vrijstaande woningen Wollegras opgeleverd

Terug

De vrijstaande woningen aan Wollegras in de Boekelse uitbreidingswijk De Donk zijn opgeleverd. Wethouder Van de Loo was vrijdag 26 april aanwezig bij een feestelijke opleverlunch met de bewoners. “Binnen dit project hebben we maar liefst drie nieuwkomers voor onze gemeente kunnen verwelkomen. Het zegt iets over de aantrekkelijkheid van Boekel als woongemeente en deze nieuwe wijk in het bijzonder”, aldus de wethouder. Hoewel er nog her en der gebouwd wordt, nadert de eerste fase van De Donk zijn voltooiing. Straten en openbaar groen rondom de woningen aan Wollegras zijn door de gemeente Boekel al aangelegd en dat wordt door de kersverse bewoners bijzonder op prijs gesteld. Aan Wollegras zijn nog twee ongebouwde woningen te koop.

De vrijstaande woningen aan de rand van de nieuwbouwwijk zijn ontwikkeld en gebouwd door Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden. De bouw verliep ondanks de strenge winter zeer voorspoedig en de woningen zijn in amper zes maanden tijd gerealiseerd”, vertelt directeur ontwikkeling Rene Beks. Kenmerkend aan de woningen aan Wollegras is volgens Beks de betaalbaarheid: “vrijstaand wonen voor € 198.500,- v.o.n., waar vind je dat?” Ook de vele keuze- en uitbreidingsmogelijkheden zijn bijzonder. Zo is één van de woningen bijvoorbeeld nagenoeg casco uitgevoerd en zijn twee andere juist voorzien van een grote keukenaanbouw met extra berging en portaal. Er kan zelfs gekozen worden uit twee gevelkleuren, bruin of wit. “Je kunt het huis dus helemaal afstemmen op je wensen en je budget”, aldus Beks.

Starterslening

Als het aan de gemeente Boekel ligt, is een woning aan Wollegras zeker ook bereikbaar voor starters. “Wij hebben onlangs de starterslening ingevoerd”, geeft wethouder Van de Loo aan. “Deze regeling is ook van toepassing op de woningen aan Wollegras.” Het principe achter de starterslening is dat het verschil tussen de aankoopsom van de woning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen overbrugd wordt. De eerste drie jaar hoeft er geen rente en aflossing betaald te worden. Belangstellenden kunnen voor meer informatie over de starterslening contact opnemen met de gemeente Boekel.

Vanaf € 198.500,- v.o.n.

De twee ongebouwde woningen die nog beschikbaar zijn, hebben percelen van ca. 235 m2 en staan op een fraaie wijdse locatie. De erfafscheidingen met groene beplanting, die bij de prijs zijn inbegrepen, bieden veel privacy en zijn onderhoudsarm. De woningen zijn te koop vanaf € 234.500,-  v.o.n. en casco al vanaf € 198.500,- v.o.n. Voor meer verkoopinformatie of een brochure bel Van Helvoort Makelaardij in Boekel (0492) 37 11 90 of kijk op dedonkboekel.nl.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling