8 juni 2020

Eerste bewoners van nieuwe appartementen Trappistenstraat ontvangen sleutel

Terug

Het eerste nieuwe appartementengebouw aan de Trappistenstraat is opgeleverd. Casade overhandigde begin deze week de sleutels aan de nieuwe bewoners. Daarbij werden uiteraard de corona-maatregelen in acht genomen. Aan de Trappistenstraat verschijnen 72 nieuwe sociale huurappartementen. Wij bouwden de in totaal drie energiezuinige appartementengebouwen. De komende weken worden ook de andere twee gebouwen opgeleverd.

Energiezuinig en betaalbaar wonen

Zowel Casade als Hendriks Coppelmans hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. De appartementen zijn daarom nul-op-de-meter (NOM) gebouwd. Dat betekent dat er geen gasaansluiting in de woning is en de nieuwe bewoners elektrisch koken. Een warmtepomp zorgt voor verwarming en warm water, maar maakt ook koelen in de zomer mogelijk. Op de daken van de appartementengebouwen en fietsenbergingen liggen zonnepanelen, die genoeg energie opwekken voor zowel de installaties als het huishoudelijk verbruik. Geen kieren of naden in de gevel én een goed isolatiepakket voorkomt warmteverlies. De woningen zijn zelfs zo goed geïsoleerd dat ze voldoen aan de voorlopige BENG-eisen (hiermee bedoelen we de voorlopige, strenge eisen van 2015). Dat betekent dat er maar weinig warmte nodig is om de woningen te verwarmen. Het is uniek dat woningen aan deze eisen en aan NOM voldoen, daarmee lopen Casade en Hendriks Coppelmans voorop. Voor de bewoners betekent het duurzame ontwerp dat ze comfortabel wonen en betaalbare woonlasten hebben.

Positieve reacties

Het gebouw is ontworpen door Van den Hout & Kolen Architecten. Bij het ontwerp van de appartementengebouwen hebben zij rekening gehouden met de bestaande bebouwing in de wijk uit de jaren ’60 en ’70. De eigentijdse moderne uitstraling van de nieuwe gebouwen sluit hier goed op aan. Dat is ook in Dongen opgevallen. Vanuit de gehele wijk, maar ook vanuit andere Dongenaren, heeft Casade al verschillende complimenten ontvangen. “Wat een mooie gebouwen, de wijk knapt er zo van op!”

Gebouw A

Op gepaste afstand opent een medewerkster van Casade de deur voor een nieuwe bewoner.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling