29 september 2012

Digitaal opnamesysteem voor onderhoudsprojecten

Terug

Hendriks Coppelmans heeft een innovatief digitaal woningopnamesysteem ontwikkeld voor groot onderhouds- en renovatieprojecten. Met deze software zijn alle woning- en uitvoeringsgegevens altijd en overal up-to-date beschikbaar, voor zowel uitvoerende partijen, bewoners als opdrachtgever. Met het nieuwe systeem loopt Hendriks Coppelmans landelijk voorop. De software wordt voor het eerst toegepast bij groot onderhoudsprojecten in Cuijk (148 woningen voor Mooiland Maasland) en Tilburg (81 woningen voor Tiwos).

Centrale database

Al sinds medio jaren ‘90 voert Hendriks Coppelmans digitaal woningopnames uit met een zelf ontwikkeld systeem. Met de gemoderniseerde, tweede generatie hiervan (tot stand gekomen in samenwerking met Kraan Bouwcomputing) kan voortaan rechtstreeks vanaf de bouwplaats in de centrale database gewerkt worden. Kantoor en bouwplaats beschikken zo altijd over dezelfde, actuele gegevens. Met behulp van een tablet en een app kan de uitvoerder in de woning alle werkzaamheden invoeren. Samen met de bewoner wordt ter plekke geregistreerd wat er in zijn woning gaat gebeuren, compleet met alle keuzemogelijkheden, van tegelopties tot keukenindelingen. Een flinke stap vooruit.

Instrument voor samenwerking

De nieuwe software wordt geschikt gemaakt voor ketensamenwerking, een partnervorm waarin Hendriks Coppelmans veel ervaring heeft opgebouwd. Samenwerken gaat beter als alle ketenpartners dezelfde gegevensbron gebruiken en er wordt veel administratief werk bespaard. Ook opdrachtgevers krijgen toegang. Voordeel: altijd actuele projectinformatie, van opnamegegevens tot uitgevoerde werkzaamheden, inclusief kostenoverzichten en planningen. De bedoeling is het systeem uit te breiden tot een compleet woningdossier. Een vorm van BIM (Building Information Modelling) voor de renovatie dus.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling