18 juni 2015

De Gaarden komt eraan!

Terug

Er groeit wat moois in de omgeving van het Udense Retraitehuis. Nieuwbouwwijk de Gaarden komt eraan. De 1500 wandelaars van de Udense Avondvierdaagse die het terrein deze week op hun route aandeden, kregen van de Retraitehuisbewoners en medewerkers van Area en Hendriks Coppelmans een lekkere kersentraktatie. Maandag 22 juni vindt bij Area een informatieavond plaats over de huurwoningen en -appartementen die in deelgebied de Kersengaard gebouwd worden. Hendriks Coppelmans is geselecteerd als ontwikkelaar en bouwer van dit gedeelte in het plan.

Kers op de taart

De kers staat symbool voor de Gaarden. En dat is niet voor niets. De kers past namelijk goed bij Uden en de Gaarden. Toen de missiezusters het Retraitehuis een eeuw geleden in gebruiknamen, stond Uden nog bekend als een echt kersendorp. Beroemde kersen als de Udense Zwarte vonden hun weg naar de grote fruitfabrieken uit de Betuwe en zelfs naar Duitsland en Engeland. In de lente was het een schitterend gezicht: een ware bloesemzee. Rond het Retraitehuis strekten zich de boomgaarden uit. Niet alleen met kersenbomen; ook de appel en de peer waren ruimschoots vertegenwoordigd. In de Gaarden komt straks die gezonde mix weer helemaal terug. Jong en oud, kopers en huurders; samen geven ze toekomst aan deze vruchtbare grond rond het oude Retraitehuis. Het gebied bloeit weer helemaal op. En ja, de eerste kersenbomen zijn alweer gepoot, zodat de nieuwe bewoners kunnen genieten van alle mooie bloesems. Zo zijn verleden, heden en toekomst door de kers met elkaar verbonden. Het komt allemaal samen in de Gaarden.

Wonen in de Kersengaard

De kers vind je ook terug als naam van één van de deelgebieden. ‘De Kersengaard’ is de westelijke zijde van het Retraitehuis, waar 18 grondgebonden huurwoningen en 24 huurappartementen komen. De eerste bouwactiviteiten staan gepland. Hendriks Coppelmans Bouwgroep BV is volop bezig met de verdere uitwerking van de bouwplannen. Op 22 juni staat er een informatiebijeenkomst gepland voor iedereen die zich aangetrokken voelt om een woning of appartement te gaan huren in de Gaarden. Liefhebbers van de Gaarden kunnen zich via www.degaarden-uden.nl aanmelden voor de digitale nieuwsbrief en de bijeenkomst.

Update: een videoregistratie van de eerste informatiebijeenkomst op 22 juni vindt u onderstaand.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling