31 maart 2021

Circulaire woonzorgappartementen aan de Mozartsingel hebben hoogste punt bereikt

Terug

De 18 duurzame en circulaire woonzorgappartementen die we bouwen in opdracht van BrabantWonen aan de Mozartsingel in ‘s-Hertogenbosch hebben het hoogste punt bereikt. Op woensdag 17 maart hees toekomstig bewoonster Manon de vlag in top. Een mooi moment om bij stil te staan. Kijk hier naar de hoogste punt viering met de toekomstige bewoners van WonenZoals in de hoofdrol. 

Houtbouw

De draagconstructie van het energiezuinige pand voor WonenZoals is volledig van hout. Dragende wanden en vloeren, normaal van kalkzandsteen of beton, bouwen we nu volledig op uit panelen van kruislings verlijmd hout. Cross Laminated Timber heet de techniek die we hier toepassen, afgekort CLT. De opbouw van het houten geraamte duurt zo’n vier weken. De dragende CLT wand- en vloerelementen worden in de fabriek op maat gemaakt, inclusief uitsparingen voor kozijnen en leidingwerk. De toepassing van hout in dit gebouw blijft zichtbaar in het interieur, want de CLT-constructie blijft op de plafonds als afwerking in het zicht.

Waarom houtbouw?

Er is steeds meer aandacht voor de toepassing van biobased materialen, materialen van hernieuwbare grondstoffen, zoals hout in de (woning)bouw. Dit past bij de ambitie om circulair te bouwen en CO2-uitstoot te verlagen.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling