12 december 2019

Campenhoef: een appartement met eigen trein en machinist om de hoek

Terug

TBV Wonen heeft zich als doel gesteld om meer huurwoningen te bouwen. Samen met Hendriks Coppelmans Bouwgroep bouwen zij aan de Kronenbergstraat in Tilburg 78 sociale huurappartementen, verdeeld over twee gebouwen. Daarmee komen er meer sociale huurwoningen beschikbaar. De bouwplaats werd op maandag 9 december officieel geopend door Paul Kouijzer (directeur TBV Wonen) en René Beks (directeur ontwikkeling & innovatie Hendriks Coppelmans). Hiermee startten zij symbolisch de bouw.

Trein om de hoek

Toekomstige bewoners zijn verzekerd van een goede aansluiting op vervoer. De appartementen liggen op een steenworpafstand van Station Tilburg Reeshof. Daarnaast worden voor de autogebruikers voldoende parkeerplekken gerealiseerd.

Beide directeuren kwamen met de trein naar de bouwplaats. Onderweg werden zij geïnterviewd over het project. Bekijk hier het interview inclusief impressie van het startmoment.

Duurzaam

De appartementen zijn duurzaam. Verwarmen en koken gebeurt niet op gas; de appartementen worden aangesloten op de stadsverwarming. Ieder appartement krijgt bovendien zonnepanelen waarmee de kosten voor stroomverbruik worden beperkt.

Altijd buiten

De appartementen hebben een grote slaapkamer. Zes appartementen worden ruimer uitgevoerd en hebben een tweede slaapkamer. De loggia’s zijn op het oosten en westen gericht en kijken uit op een parkje. Ze zijn met een glazen schuifraam afsluitbaar, waardoor bewoners altijd de ervaring van ‘buiten’ krijgen. KAW Architecten uit Eindhoven verzorgde het ontwerp van de gebouwen.

Verhuur

De woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2021 opgeleverd. De maximale huurprijs bedraagt € 607,- zodat huurders nog steeds voor huurtoeslag in aanmerking komen.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling