2 april 2020

Brabantse Duurzaamheids Alliantie op stoom

Terug

De Brabantse Duurzaamheids Alliantie (BDA) is op stoom. Afgelopen week hebben de betrokken corporaties en bouwbedrijven via de digitale weg de raamovereenkomst ondertekend, voor de verduurzaming van 4500 woningen in West-Brabant. Zodra het weer kan, wordt er nog een feestelijk moment georganiseerd om dit samen te vieren. De BDA volgt als een van de eersten het programma van de Renovatieversneller, het initiatief van de overheid om de energietransitie te stimuleren. Inmiddels zijn in West-Brabant 378 woningen, verdeeld over vier projecten, concreet in voorbereiding.

Aan de slag in Tilburg

Drie van deze projecten zijn van Thuisvester. Wij gaan in Tilburg aan de slag voor Tiwos. Daar pakken we 168 woningen aan rondom de Tuinbouwstraat en het Visserijplein. De woningen krijgen een energetische schilrenovatie, waarbij we het dak en de gevel na-isoleren, de kruipruimte isoleren en waar nodig de kozijnen vervangen.

Meer woningen

Ander goed nieuws is dat ook corporaties TBV Wonen en WonenBreburg de intentie hebben om zich aan te sluiten bij de BDA. Als de Raad van Commissarissen van beide corporaties instemt, ondertekenen ook zij binnenkort de raamovereenkomst. Daardoor komen de beoogde 4.500 woningen voor de Brabantse Duurzaamheids Alliantie een stap dichterbij.

Brabantse Duurzaamheids Alliantie Tilburg - 3iv

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling