22 februari 2016

Bouw laatste fase ’Mijn WaterMerk’ feestelijk van start

Terug

In uitbreidingswijk de Heeswijkse Kampen in Cuijk werd op vrijdag 19 februari het startsein gegeven voor de laatste bouwfase van woningbouwproject ’Mijn WaterMerk’.  Aan de straten Magnolia en Dijkskruin realiseert Hendriks Coppelmans Bouwgroep namens VOF Klein Linden in de derde fase dertien woningen, allen in de kenmerkende architectuurstijl van de ‘Amsterdamse school’. Samen met de aanwezige kopers verrichtte wethouder Rob Poel vrijdag de feestelijke starthandeling. Symbolisch werd een bank onthuld. Deze bank werd door VOF Klein Linden aangeboden aan alle bewoners van Mijn WaterMerk en krijgt straks een mooi plekje in de wijk. Alle woningen in het nieuwbouwplan zijn inmiddels verkocht.

Succesvol project

In de derde en laatste fase worden tien halfvrijstaande en drie vrijstaande woningen gebouwd. In de eerdere bouwfase zijn sinds 2013 al zestien woningen gebouwd. Ondanks de woningcrisis kon het nieuwbouwplan de voorbije periode toch steeds rekenen op veel belangstelling. Volgens ontwikkelaar Anita Pauwels komt dat door de bijzondere architectuur en het kwaliteitsniveau van de woningen, maar met name ook door de vele individuele keuzemogelijkheden en de intensieve persoonlijke begeleiding die mogelijk is binnen het toegepaste ‘Wonen naar Wens’.

Geen woning hetzelfde in Mijn WaterMerk

“Er zijn zes verschillende basistypes. Van daaruit is er heel veel mogelijk. Met de digitale WoonWensplanner® konden geïnteresseerden op internet zelf hun eigen woning samenstellen. Eerst een kavel kiezen, dan het gewenste woningtype en daarna allerlei opties aan of uit zetten, compleet met artist impressies en plattegronden die meeveranderen. Kopers vinden het echt leuk om op die manier met hun woning bezig te zijn”, weet Pauwels. “Daarna zijn we samen met de toekomstige bewoners om de tafel gegaan om de puntjes op de ‘i’ te zetten en de woning helemaal naar wens te maken. Deze werkwijze levert hele mooie woningen op. Kijk maar om je heen! En er is er geen eentje hetzelfde”, aldus Pauwels. De oplevering van de laatste fase is naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar.

‘Mijn WaterMerk’ is een project van VOF Klein Linden (een samenwerkingsverband van Hendriks Coppelmans Ontwikkeling  uit Uden en Hendriks Projectontwikkeling uit Oss).

Mijn WaterMerk

Mijn WaterMerk

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling