27 juni 2013

Bouw grondgebonden woningen Maatsestraat Uden

Terug

Op het braakliggend terrein aan de Maatsestraat in Uden worden grondgebonden woningen gerealiseerd. Vier lokale bouwbedrijven onder de naam Combinatie Uden-Zuid (waaronder Hendriks Coppelmans) gaan hier samen met de gemeente Uden woningen bouwen die passen in de huidige tijd; betaalbare woningen voor alle doelgroepen.

Woningen voor alle doelgroepen

Wethouder Peerenboom: “Uden heeft behoefte aan grondgebonden nieuwbouwwoningen nabij het centrum. Het terrein nabij de Maatsestraat is een locatie die dicht bij het centrum is gelegen en daardoor aantrekkelijk voor alle doelgroepen, van jong tot oud. Om deze reden gaan we voorzien in betaalbare woningen. Woningen voor (jonge) gezinnen, maar ook voor senioren. Een plan voor een brede doelgroep dat is toegespitst op de huidige behoefte in Uden.”
Gijs Spruijt (vennoot van de bouwcombinatie): “Als combinatie zijn wij verheugd dat de gemeente mee wil werken aan het realiseren van dit bouwplan. Met onze kennis van de markt weten wij dat dit het programma is waar Uden behoefte aan heeft. Door slim te ontwerpen kunnen wij de woningen aanbieden tegen een lage prijs. Dat de woonomgeving ook veel kwaliteiten krijgt is in deze tijden een vanzelfsprekendheid. Alleen dan willen de mensen er wonen.”

Prachtige locatie

De locatie, het terrein van de voormalige technische school ‘St Eloy, is op loopafstand gelegen van het centrum’. Het perceel is ongeveer anderhalf voetbalveld groot en ligt al jaren braak. Op dit moment mogen er vooral appartementen gebouwd worden. Hier is geen vraag naar. Bovendien heeft Uden behoefte aan grondgebonden woningen nabij het centrum. Gemeente en Combinatie Uden-Zuid hebben daarom de plannen opnieuw tegen het licht gehouden.

Start verkoop medio 2014

Combinatie Uden-Zuid zal op het terrein circa 70 grondgebonden woningen realiseren. Het programma zoals partijen dat nu voor ogen hebben, bestaat uit vrijstaande woningen/patio’s aan de Heinsbergenstraat. Twee-onder-een-kapwoningen aan de Cuijkstraat en rij- en eindwoningen aan de Maatsestraat/Herpenstraat en op het binnenterrein. Gepland is om te starten met de bouw in 2015. Het project zal in meerdere fasen gerealiseerd worden, afgestemd op de vraag.  Combinatie Uden-Zuid wil medio volgend jaar starten met de verkoop van de eerste woningen.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling