19 mei 2020

Bouw gestart: oud-Berlerode wordt eindelijk vervangen door appartementen

Terug

Tot grote tevredenheid van de omwonenden is de sloop van het oude verzorgingshuis Berlerode in Berlicum afgerond. Het pand stond al jaren leeg en was vervallen. Nu het pand gesloopt is, kan de bouw van 32 nieuwbouwappartementen ‘Petruskwartier’ beginnen. We ontwikkelden het nieuwe gebouw voor een belegger. Deze week starten we met de grondwerkzaamheden en volgende week start het boren van de warmtebronnen. Naar verwachting is de bouw in de zomer van 2021 afgerond.

Ontwerp doet eer aan locatie

De appartementen hebben twee slaapkamers en worden op een hoog niveau afgewerkt. In het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met de historie van de locatie. Het appartementengebouw krijgt een toren, die verwijst naar de kerktoren van de Sint-Petruskerk die in 2016 is gesloopt. Het gebouw is ontworpen door Elemans van den Hork Architecten.

Lang voortraject

Aan de bouw van het nieuwe appartementengebouw ‘Petruskwartier’ gaat een lang traject vooraf. Het begon in 2007 met een selectie voor de herontwikkeling van het gebied tussen de Sassenheimseweg en de Kerkwijk. Daar stonden toen nog het oude Berlerode en tien bejaardenwoningen. In twee fases is eerst het nieuwe woon-zorgcentrum gerealiseerd aan de Sassenheimseweg. De eerste fase is opgeleverd in 2013, de tweede in 2015. Voor de locatie op de Kerkwijk is lang gezocht naar een goede invulling. Wordt het koop of huur? In welke vorm en hoeveel woningen? Nadat het besluit over het bouwplan genomen was, moest de procedure voor een wijzigingsplan (bestemmingsplan) doorlopen worden. Ook dat kostte tijd, maar deze week start dan eindelijk de bouw.

Verhuur

Heeft u interesse in de woningen? Neem dan contact op met Staete Makelaars via huur@staete.nl of telefonisch via 073 – 5510050.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling