9 januari 2015

Bouw ecologische huurwoningen Malden officieel gestart

Terug

Aan de rand van Malden, in de Droogsestraat, verrijst een uniek groen woonproject. Hendriks Coppelmans bouwt hier in opdracht van Ca Vera bv uit Eindhoven twintig ecologische huurwoningen. Wethouder Henk van den Berg van de gemeente Heumen verrichtte op donderdag 8 januari samen met initiatiefnemer Willem Ebben de officiële starthandeling van dit duurzame nieuwbouwproject. Met behulp van een hijskraan plaatsten zij het eerste prefab bouwelement. De woningen worden naar verwachting eind mei 2015 opgeleverd. De inschrijving voor de verhuur is onlangs van start gegaan.

Casco’s in prefab houtconstructies

Wie groen wil leven krijgt in het nieuwe wijkje De Droogsehof een zeldzame kans. De vrije sector huurwoningen liggen op vijf minuten wandelen van de bossen van Heumensoord aan de rustige bufferzone tussen het landelijke Malden en de stad Nijmegen. Maar niet alleen de locatie is groen, ook de woningen zelf. Ze worden voorzien van innovatieve voorzieningen op het gebied van duurzaam, energiezuinig én gezond wonen. Er wordt gebouwd met natuurlijke materialen en de huizen krijgen hoogpresterende muur-, dak- en raamisolatie, zonnepanelen, energiezuinige installaties en groene daken met sedum. In de woningen wordt geen polyurethaanschuim gebruikt en de wanden en daken worden opgetrokken uit ademende houtconstructie-elementen gemaakt van FSC-hout uit goed beheerde bossen. Deze duurzame bouwelementen worden geprefabriceerd en op de bouwplaats in razendsnel tempo gemonteerd. De casco’s van de woningen zijn daardoor al in circa drieënhalve week gereed.

Milieu en gezondheid centraal

De initiator van het project, Willem Ebben, denkt dat De Droogsehof een grote stap vormt in de richting van het nieuwe wonen. Hij gelooft in een biobased economie en nieuwe technologie die gericht is op kleinschaligheid en duurzaamheid. Samen met Consort Architects uit Rotterdam en bouwer en ontwikkelaar Hendriks Coppelmans uit Uden heeft Willem Ebben met veel energie een project tot stand gebracht, waarin milieu, de mens en gezond wonen centraal staan. “De Droogsehof is het resultaat van de betrokken inzet van vele hoofden, handen en harten”, aldus de initiatiefnemer.

Drie woningtypen

De Droogsehof bestaat uit twintig woningen in drie typen, in uiteenlopende huurklassen en voor verschillend samengestelde huishoudens. Alleen wonend of samen, met of zonder kinderen: voor iedereen is er een plek. De woningen worden gebouwd aan een gemeenschappelijk terrein met eigen toegangsweg op ruime afstand van de Droogsestraat.

Verhuurinformatie

Geïnteresseerden vinden meer informatie over het project, de huizen en inschrijving/verhuur op www.droogsehof.nl en www.hestia.nl. U kunt ook bellen met Hestia: 024 – 360 45 55.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling