22 juli 2016

Bewoners geven Geerpark Vlijmen een 8

Terug

Het echte buitenleven, heerlijk ruim wonen tussen het groen en de Waterslinger in een duurzame wijk die is voorbereid op de toekomst. Dat is kort samengevat hoe de bewoners van Geerpark hun wijk ervaren. Zij waarderen het wonen in deze duurzame wijk in Vlijmen gemiddeld met een 8. Twee op de drie bewoners geven zelfs een 8 of hoger. Er is geen enkele onvoldoende uitgedeeld. Dat blijkt uit een onderzoek naar de woonwensen van bewoners en belangstellenden. Hendriks Coppelmans ontwikkelde en bouwde in deze wijk al 29 duurzame huur- en koopwoningen, waarvan 19 nul-op-de-meterwoningen.

Geerpark klopt

Bewoners geven aan dat zij vooral voor Geerpark kiezen vanwege de ligging en de ruime, groene omgeving. Het is er heerlijk wonen en ontspannen. En spelen is er een echt avontuur. De ambitie van meest duurzame woonwijk van Nederland zien zij ook in hun woonomgeving terug. Zij waarderen de comfortabele woningen met slimme installaties, duurzame materialen en lage energielasten (87%). 70% geeft aan duurzaamheid overal in de wijk terug te zien en dat Geerpark een groen en stoer karakter heeft.

Tips voor Geerpark

Er zijn ook punten van aandacht, zoals de verkeersveiligheid in en rond de wijk, rommel en zwerfvuil op straat en parkeren in de wijk. Ook is er behoefte aan een helder eindplaatje van de wijk en informatie over toekomstige fasen. Hoe ziet Geerpark er over 10 jaar uit? Welke gebieden worden er ontwikkeld? Met hoeveel woningen, in welke types en verdeling tussen koop en huur? Gemeente en Woonveste nemen de vragen en zorgen serieus en gaan met de suggesties en resultaten uit het onderzoek aan de slag.

Betrokken bewoners

Bewoners van Geerpark zijn zeer betrokken bij hun wijk. Dat blijkt ook uit de hoge respons: ruim 80% van de huishoudens in Geerpark heeft de vragenlijst ingevuld. Goed burencontact en kinderen die samen kunnen spelen scoren hoog. Wat overigens niet betekent dat mensen bij elkaar de deur platlopen. Bewoners hebben ook behoefte aan privacy. Het is echt een wijk voor jong en oud. Er wonen zowel starters, als senioren en gezinnen met kinderen.

In Geerpark wordt je omringd door het groen. Het is een heerlijke plek om thuis te komen na een drukke dag werken. Of om lekker te wandelen, ontspannen en de natuur te ontdekken, in en om de wijk. Kinderen struinen over het Laarzenpad, zoeken beestjes in de waterslinger en snoepen van het fruit uit de boomgaard. Spelen is er een echt avontuur. Geerpark is geen gewone woonwijk. Maar één van de meest duurzame van Nederland. De woningen zijn comfortabel en energiezuinig, met mooie duurzame materialen en zonnepanelen op het dak. Volledig gebouwd voor de toekomst. In totaal komen er maximaal 800 energiezuinige woningen, in alle denkbare woningtypes en verschillende prijsklassen. Met voorzieningen dichtbij, in het dorp Vlijmen en in Den Bosch om de hoek. De eerste bewoners voelen zich er al helemaal thuis, samen in een hofje of vrijer op een zelfbouwkavel. Meer weten over Geerpark? Kijk op www.geerpark.nl.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling