16 november 2012

Bewoners Cello metselen eigen steen bij nieuwbouw ‘Bracbant’

Terug

Achttien cliënten van Cello hebben op donderdag 15 november symbolisch de eerste steen gelegd van hun nieuwe appartementen in Boxtel. Tijdens een feestelijke bijeenkomst mochten de toekomstige bewoners onder leiding van medewerkers van Hendriks Coppelmans zelf een echte gevelsteen metselen. Als aandenken ontvingen zij ieder een troffel met inscriptie. Hendriks Coppelmans bouwt de woningen in opdracht van Woonstichting St. Joseph. Op het terrein achter het St. Ursulaklooster komen naast de achttien appartementen voor cliënten van Cello ook acht huurwoningen. Alle woningen hebben een fraai uitzicht op het Smalwater.

Bouw vordert snel

Half mei werd gestart met de sloop van de oude Bracbant-havo achter het Ursulaklooster. Het sloopafval werd gescheiden afgevoerd en 90 % van de materialen wordt hergebruikt. Het puin wordt ondermeer gebruikt voor wegenbouw. Het hout, zoals balken en spanten, wordt door het bedrijf 2Life-Art verwerkt tot meubels en weer verkocht. Na de bouwvak kon de nieuwbouw van start. De werkzaamheden vorderen inmiddels gestaag. Naar verwachting zijn de woningen in april 2013 klaar. De ruimte tussen de nieuwbouw en het Ursulaklooster wordt ingericht als binnentuin.

Betrokken

Hendriks Coppelmans is in samenwerking met St. Joseph bij meerdere projecten in het omliggende gebied betrokken. Bij het naastgelegen historische Ursulaklooster rondden we eerder dit jaar ook al een interne verbouwing en gevelonderhoud af. In het gebouw zijn diverse maatschappelijke diensten gevestigd. In 2008 werd in ditzelfde gebouw ook al een jongerencentrum gerealiseerd.

Videobeelden van de eerste steenlegging en een fraaie film van het bouwproces tot nu toe vind je hier.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling