16 december 2021

Bekendmaking projecten: Fonds Cohesie steunt dit jaar…

Terug

In de decembermaand steunt Hendriks Coppelmans voor de twintigste keer twee goededoelenprojecten. Dat gebeurt via donaties uit het eigen maatschappelijke fonds Cohesie. Zo helpen we deze projecten verder. Relaties en medewerkers ontvangen deze week een e-mail waarmee zij mogen stemmen op één van de twee genomineerde projecten. Iedere stem is € 20,- waard. Stemmen is mogelijk via de website van Cohesie. Dit jaar kan er gestemd worden op: Stichting Woonkompas in Etten-Leur en Woongroep Uniek in Uden. De goededoelenprojecten zijn geselecteerd door een onafhankelijk comité van aanbeveling.

Stichting Woonkompas, Etten-Leur

Stichting Woonkompas is bezig met de bouw van een wooncomplex, bestemd voor 13 jongvolwassenen met een stoornis in het autistisch spectrum. De jongeren hebben behoefte aan structuur en prikkelbeperking, maar ook socialisering is belangrijk. De stichting wil bij het complex graag een belevingstuin inrichten voor de jongeren, waar milde prikkels ontstaan in de vorm van bijvoorbeeld geur, geluid of aanraking. Daarbij zouden ze ook graag een groot prikkelarm terras realiseren. Met hulp van vrijwilligers worden de jongeren betrokken in het tuinonderhoud en worden zij gestimuleerd om te bewegen en zich te begeven onder de mensen.

Woongroep Uniek, Uden

Stichting Uniek realiseert een woonvoorziening voor 11 jongvolwassen vrouwen. Zij hebben een licht verstandelijke beperking, en sommigen hebben daarnaast een stoornis in het autistisch spectrum. Met hun project Uniek aan tafel met de buren willen zij verbinding leggen met de buurtbewoners door regelmatig samen te koken en te eten. Hun zichtbaarheid en interactie met de buren zorgt dat zij onderdeel worden van het dagelijks leven in de buurt. De stichting wil beide generaties graag bijeenbrengen, met als doel de kennis, kunde en ervaring van de omwonenden in te zetten bij de verdere ontwikkeling van hun dochters.

Cheques

Stemmen op bovenstaande projecten kan tot en met 14 januari 2022. In februari 2022 maken we de ingezamelde bedragen bekend en worden de bijbehorende cheques uitgereikt aan de begunstigde organisaties. Via het fonds Cohesie wil Hendriks Coppelmans een extra steentje bijdragen aan een geweldige leefomgeving. Zo helpen we verder.

Ook een goed doel aanmelden?

Meer weten over de genomineerde goede doelen of zelf een project aanmelden voor volgend jaar? Kijk dan op www.fonds-cohesie.nl.

Woongroep Uniek, Uden fonds cohesie

Woongroep Uniek, Uden

Stichting Woonkompas, Etten-Leur fonds cohesie

Stichting Woonkompas, Etten-Leur

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling