10 december 2020

Bekendmaking goededoelen projecten: Fonds Cohesie steunt…

Terug

In de decembermaand steunt Hendriks Coppelmans voor de negentiende keer twee goededoelenprojecten. Dat gebeurt via donaties uit het eigen maatschappelijke fonds Cohesie. Zo helpen we dezen projecten verder. Relaties en medewerkers ontvangen deze week een e-mail waarmee zij mogen stemmen op één van de twee genomineerde projecten. Iedere stem is € 20,- waard. Stemmen is mogelijk via de website van Cohesie. Dit jaar kan er gestemd worden op: Radboudumc Amalia Kinderziekenhuis in Nijmegen en Stichting de Vinkelse Molen in Vinkel. De goededoelenprojecten zijn geselecteerd door een onafhankelijk comité van aanbeveling.

Amalia Kinderziekenhuis, Nijmegen

Voor kinderen die opgenomen zijn in het Amalia kinderziekenhuis is dit hun tijdelijke woonomgeving. Vaak kunnen zij langere tijd niet naar buiten en zijn de speelmogelijkheden beperkt. Daarom tovert het Amalia kinderziekenhuis een grote, klinische ruimte om tot een groen speelplein. Met een digitale vijver, waar ze hun zelf getekende vissen in kunnen laten zwemmen. Deze vijver stimuleert kinderen die mobiel zijn om naar het speelplein te gaan, waardoor ze in beweging komen en worden afgeleid. En dat is goed voor hun herstel, spieren en conditie.

Stichting De Vinkelse Molen, Vinkel

Na 10 jaar hard werken door ruim 140 vrijwilligers is het gelukt: de Vinkelse molen De Zwaan is terug aan de horizon van het dorp. De molen is een warme ontmoetingsplek voor Vinkel en omgeving. Mensen komen samen in de kringloopwinkel of voor een kop koffie Onder de Meule, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. Het molenterrein moet nog worden ingericht. Bijvoorbeeld met een groentetuin om de jeugd te leren over het ontstaan van ons voedsel, maar ook met aankleding, zoals bankjes. Zo wordt de molen echt een ontmoetingspunt voor jong en oud.

Cheques

Stemmen op bovenstaande projecten kan tot en met 8 januari 2021. Eind januari 2021 maken we de ingezamelde bedragen bekend en worden de bijbehorende cheques uitgereikt aan de begunstigde organisaties. Via het fonds Cohesie wil Hendriks Coppelmans een extra steentje bijdragen aan een geweldige leefomgeving. Zo helpen we verder.

Ook een goed doel aanmelden?

Meer weten over de genomineerde goede doelen of zelf een project aanmelden voor volgend jaar? Kijk dan op www.fonds-cohesie.nl.

Fonds Cohesie Amalia kinderziekenhuis

Amalia Kinderziekenhuis, Nijmegen

Fonds Cohesie Stichting de Vinkelse Molen

Stichting De Vinkelse Molen, Vinkel

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling