12 december 2019

Bekendmaking: Fonds Cohesie steunt…

Terug

In de decembermaand steunt Hendriks Coppelmans voor de achttiende keer twee goededoelenprojecten. Dat gebeurt via donaties uit het eigen maatschappelijke fonds Cohesie. Relaties en medewerkers ontvangen deze week een e-mail waarmee zij mogen stemmen op één van de twee genomineerde projecten. Iedere stem is € 20,- waard. Stemmen is mogelijk via de website van Cohesie. Dit jaar kan er gestemd worden op: Grote Broer en Zus in Breda en Zorgboerderij In het Westen in Nijmegen. De goededoelenprojecten zijn geselecteerd door een onafhankelijk comité van aanbeveling.

Grote Broer en Zus, Breda

Grote Broer en Zus is een project vóór en dóór jongeren (14 t/m 23 jaar) uit de wijk, om overlast in de wijk te voorkomen. Daarmee dragen ze hun steentje bij en ontwikkelen ze niet alleen de wijk maar ook zichzelf. Het project zorgt ervoor dat jongeren die aan de zijlijn staan weer actief meedoen en een stem krijgen. Onlangs zijn ze ook gestart met Kleine Broers en Zussen, voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar. De Broers en Zussen zouden graag de materialen vervangen die ze bij verschillende activiteiten gebruiken of projectkleding voor de nieuwe groep Kleine Broers en Zussen aanschaffen.

Zorgboerderij ‘In het Westen’, Nijmegen

Zorgboerderij In het Westen is de eerste en enige zorgboerderij in Nijmegen. Wekelijks ontvangen zij 40 cliënten (tussen de 18 en 80 jaar) die ze leerzame activiteiten aanbieden. Dat kan een nuttige dagbesteding zijn, maar ook een opleiding of vrijwilligerswerk. Onlangs verhuisde de zorgboerderij naar een grotere locatie, met betere faciliteiten. Hier willen ze graag een marktplein aanleggen, om zo het contact met elkaar en de wijkbewoners te stimuleren. Het plein moet een plek worden waar buitenactiviteiten plaatsvinden of waar samen gegeten kan worden.

Cheques

Stemmen op bovenstaande projecten kan tot en met 10 januari 2020. Eind januari 2020 maken we de ingezamelde bedragen bekend. Tijdens een feestelijke bijeenkomst worden de bijbehorende cheques uitgereikt aan de begunstigde organisaties. Via het fonds Cohesie wil Hendriks Coppelmans een extra steentje bijdragen aan een geweldige leefomgeving.

Ook een goed doel aanmelden?

Meer weten over de genomineerde goede doelen of zelf een project aanmelden voor volgend jaar? Kijk dan op www.fonds-cohesie.nl.

Zorgboerderij In het Westen, Nijmegen, Fonds Cohesie

Eerder ondersteund: Zorgboerderij In het Westen, Nijmegen

Grote Broer en Zus, Breda

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling