4 december 2023

Wij zijn klaar voor invoering Wet kwaliteitsborging

Terug

Nog een kleine maand en dan gaat ie in: de langverwachte Wet kwaliteitsborging (Wkb). Hendriks Coppelmans is er klaar voor! We hebben ons goed voorbereid en dankzij diverse pilots werken we nu effectief samen met een kwaliteitsborger, verlopen de processen soepel en gebruiken we de nieuwste digitale technieken, zoals de inzet van drones bij controlemomenten.

Samenwerking

Met de Gemeente Heusden en Vertex Kwaliteitsborgers hebben we dit jaar onder andere een proefproject afgerond in Geerpark Vlijmen. “Door ieders openheid hebben we nu een goed beeld van de consequenties van de Wkb”, stelt Ron Cornelissen die binnen Hendriks Coppelmans de introductie begeleidt.

Transparant naar elkaar

Martien Momberg, coördinator kwaliteitsborging bij Vertex, beaamt dit: “Aannemers, kwaliteitsborgers en gemeenten hebben elkaar hierin hard nodig. Samen moeten we er bijvoorbeeld voor zorgen dat op de juiste momenten controles plaatsvinden. Dan is het belangrijk om transparant te zijn naar elkaar. Overigens merk ik dat de overgang naar de Wkb voor Hendriks Coppelmans niet zo groot is. Kwaliteit zit daar in de genen.”

Goed voorbereid

De Wkb zorgt voor extra werk en vergt het nodige van je organisatie. Hendriks Coppelmans is door een tijdige voorbereiding op het gewenste niveau om de kwaliteitsborging in goede banen te leiden. Wij zijn klaar voor de invoering van de Wkb!

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling