21 juli 2021

25e plek in Top woningontwikkelaars van Nederland

Terug

Met 418 verkochte woningen stomen we de top 25 in van de Top 45 ontwikkelaars van Property Nl. Samen met onze collega’s van Hendriks Bouw en Ontwikkeling hebben we dit resultaat in 2020 neergezet. Daar zijn we vanzelfsprekend trots op want Nederland zit te springen om woningen.

Voor het jaarlijks onderzoek naar woningverkopen in Nederland, heeft kennisorganisatie en uitgever PropertyNL de cijfers vergeleken van zowel onafhankelijke ontwikkelaars en bouwondernemingen als ontwikkelende beleggers. In de lijst zijn naast koopwoningen ook huurwoningen meegenomen. In 2020 verkochten wij 135 koopwoningen aan particulieren en 283 huurwoningen aan beleggers en corporaties. Daarmee zijn we de zesde grootste ontwikkelaar van Noord-Brabant.

Van duurzaam bouwen naar duurzame samenleving

De druk op de markt blijft oneindig hoog, er is meer vraag dan aanbod. De grote vraag is: Kunnen er genoeg bouwvergunningen worden afgegeven? Gelukkig biedt de nieuwe stikstofwet enigszins lucht binnen de woningbouw.

De komende jaren spelen wij in op duurzaamheid, vertelt Michael Hendriks, directeur Projectontwikkeling bij Hendriks Bouw en Ontwikkeling. “Circulair bouwen is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Aan de Mozartsingel in Den Bosch bouwen we op circulaire wijze 18 nul-op-de-meter appartementen. Een bijzonder project met hout en andere biobased producten als belangrijkste bouwmaterialen. Dit laat zien hoe wij met onze samenleving om willen gaan.”
Betaalbaarheid en snelheid van bouwen is een ander aspect waar wij ons hard voor maken, vertelt René Beks, directeur Ontwikkeling & Innovatie bij Hendriks Coppelmans. “Dat doen we vooral met onze woningconcepten en innovaties. Zo ontwikkelen we in korte tijd haalbare projecten. De markt vraagt om concepten, juist ook in de sociale sector en het middensegment waar we voor corporaties en beleggers echt van waarde blijken te zijn.

Succesvolle innovaties

De BudgetRijwoning®, de af(TOP)woning®, het af(TOP)appartement® en de Premiumwoning zijn succesvolle innovaties die zich de afgelopen jaren keer op keer hebben bewezen. Met concepten als bijvoorbeeld Plus-op-de-meterwonen® innoveren we verder voor de toekomst.”

Meer informatie over de top woningontwikkelaars 2020 vind je op de website van PropertyNL.

Top woningontwikkelaars PropertyNL

Hendriks Bouw en Ontwikkeling staat op een mooie 25e plek in de Top woningontwikkelaars van PropertyNL.

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling