5 juli 2016

Twee leerlingen winnen Junior Architect prijs

Terug

Voor het derde jaar op rij hebben tachtig leerlingen van de techniekklassen (themaklas TEC) van het Udens College sector vmbo meegedaan aan de wedstrijd. De opdracht van dit jaar was samen met Hendriks Coppelmans Bouwgroep een bouwplan in Boerdonk uit te werken. Quin Vollenberg en Wesley van der Spank kwamen als winnaars uit de bus. Met het 3D-tekenprogramma SketchUp hebben de leerlingen een compleet ontwerp van het bouwplan getekend, uitgewerkt en dit aan de juryleden gepresenteerd. De jury, die bestond uit een aantal vertegenwoordigers van het Udens College en van Hendriks Coppelmans Bouwgroep was sterk onder de indruk wat de brugklasleerlingen voor mekaar hebben gekregen. “Gewoonweg Top! Mooi gedaan jongens en gefeliciteerd met het mooie resultaat.”

‘Techniek is leuk en belangrijk’

Techniek is leuk en belangrijk, dat vinden Quin Vollenberg en Wesley van der Spank ook: “De opdracht was heel leuk. We zijn eerst naar het plaatsje Boerdonk geweest en hebben daar de bouwlocatie bekeken en de buurtbewoners een enquête laten invullen over wat hun woonwensen zijn. Daarna hebben we in Uden een aantal inspiratiefoto’s gemaakt van huizen, maar hebben ook op internet nog meer ideeën opgedaan. Daarna hebben we het bouwplan verder uitgewerkt. Op 22 juni hebben we ons bouwplan samen met drie andere groepen bij Hendriks Coppelmans gepresenteerd en wij zijn eerste geworden. We waren kei blij!”

Petje af!

Ook Françoise Brandwagt van de Hendriks Coppelmans Bouwgroep was onder de indruk: “Wat ons opgevallen is en ook heeft verbaasd is het enthousiasme van de leerlingen, de interviews, de planning van het project, de bewustwording van de bestaande omgeving /wijken, de duurzaamheid en de presentatietechnieken. Dat jongeren van 12/13 jaar hier al mee bezig zijn, petje af!” Mustafa Angay (docent techniekklas): “Het doel van de Techniekwedstrijd is om leerlingen meer te interesseren voor techniek in de breedste zin. Leerlingen leren wat er allemaal komt kijken bij het bouwen en tekenen van gebouwen. Sommige leerlingen haakten snel af en kwamen niet zo ver, maar de leerlingen die wel doorgingen weten nu dat ze dit leuk vinden. Zo kunnen ze hun talenten.

Bron: Udens Weekblad

Hendriks Coppelmans is onderdeel van Hendriks Bouw en Ontwikkeling